Tyske slagtegrise fortsætter med uændret pris

Efterspørgslen er god på slagteklare grise, men noteringen forbliver på samme niveau.

Trods en god efterspørgsel og en prispositiv tendens på kødmarkedet forbliver den tyske slagtegrisenotering på 15,65 kroner. Det har været noteringsniveauet gennem en længere periode.

- Efterspørgslen på det tyske slagtesvinemarked er god, og slagteklare grise kan afsættes uden problemer. På ISN’s grisebørs blev der solgt to slagtesvinepartier til 2,22 euro (ca. 16,54 kroner) i fredags og yderligere syv slagtesvinepartier til 2,25 euro (cirka 16,76 kroner) i tirsdags, melder Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

På kødmarkedet er der grundet julehandlen en prispositiv tendens, og hos både tyske og hollandske slagterier ses større interesse i at købe yderligere grise til slagtning. Dog har impulserne fra kødmarkedet ikke været tilstrækkelige til en noteringsstigning.

Markus Fiebelkorn melder om forventninger om stabile slagtegrisepriser den kommende tid:

- Som situationen p.t. ser ud, er sandsynligheden for en prisstigning på det tyske slagtesvinemarked større end for en nedjustering. Imidlertid forventer de fleste markedsinteressenter fortsat stabile priser i de kommende uger, skriver han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle