Tyske slagtegrise undgår nyt prishug

Tyske slagtegrise ændrer ikke pris efter sidste uges store nedtur.

I sidste uge blev den tyske slagtegrisenotering sat kraftigt tilbage med et stort prishug, men alligevel er meldingen fra Danske Svineproducenter, at udbudspuklen af slagteklare grise ikke kunne afvikles. 

- Udbuddet er således fortsat stort, mens slagterierne stadig er tilbageholdende med at udvide deres slagteaktiviteter. Som følge heraf, er den tyske slagtesvinenotering fortsat under pres, melder Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Den tyske slagtegrisenotering forbliver alligevel uændret på 13,41 kroner.

Slagterierne mangler angiveligt nye prisimpulser på kødmarkedet, der for tiden oplever mere tilbageholdende forbrugere, fordi omkostninger til madvarer er kraftigt stigende. Dertil kommer et ustabilt vejr, der ikke har fremmet grillaktiviteter. Dog er der hos tyske omsættere forventninger om, at udbuddet på slagtegrisemarkedet vil falde allerede i næste uge. 

Markus Fiebelkorn peger også på Kina, som en mulighed for stigende efterspørgsel. I hvert fald er det opfattelsen hos flere markedsinteressenter, at underskuddet i griseproduktionen i Kina kan føre til færre grise og dermed højere indenlandske grisekødspriser, der kan muliggøre stigende import af eksempelvis europæisk grisekød.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle