Tyske slagtere i kontrovers: Stop Kina-eksport eller pølser kan blive mangelvare

Pølseproducent vil have tyske slagterier til at eksportere færre mængder kød til Kina. Tönnies afviser.

To af Tysklands førende slagtere krydsede forleden klinger i spørgsmålet om, hvordan man skal prioritere afsætningen af grisekød.

For skal man prioritere det tyske marked over andre, potetienlt mere lukrative afsætningsmuligheder?

Det skriver flere tyske medier, blandt andre Neue Westfälische.

Hans-Ewald Reinert, ejer og leder af den tyske pølse-koncern Reinert udtalte nemlig forleden på en tysk kødkongres, at de tyske slagterier bør underkaste sig en eksport-diæt.

Den stærkt stigende eksport til Kina af grisekød efter udbruddet af afrikansk svinepest (ASF) truer nemlig det tyske hjemmemarked i en sådan grad, at Reinert frygter, at der kan opstå flaskehalse. Det vil betyde, at de tyske pølseproducenter ganske enkelt ikke vil være i stand til at levere varer nok til det tyske detailmarked.

"I vil afbløde det tyske marked", lød det i advarslen.

Töennies imod eksport-restriktioner

Ikke overraskende var Tysklands største slagterikoncern Tönnies imod indførsel af eksportrestriktioner på tysk kød.

"Vi står ved vores partnere, selv ved høje eksportpriser", har ejer og leder af koncernen Clemens Tönnies ifølge de tyske medier udtalt.

Reinert-koncernen fik for nylig grønt lys til en fusion med virksomheden Kemper, der ligesom Reinert er aktiv inden for forædling af kød samt pølseproduktion. De to selskaber vil markedsføre sig under navnet "The Family Butchers" og vil på flere kategorier af produkter blive den næststørste producent, kun overgået af Tönnies.

I modsætning til Tönnies, der herhjemme er kendt for ejerskabet af Tican Fresh Meat i Thisted og Brørup, har Reinert og Kemper ingen egen slagteridrift, men er afhængig af at kunne købe råvarer fra slagterierne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle