Tyske slagtesvin fortsætter neutral prisudvikling

Den tyske notering for slagtesvin forbliver på 10,95 kr.

Den tyske slagtesvinenotering fortsætter med at udvise stor stabilitet. Noteringen forbliver uændret på 1,47 euro pr. kg svarende til 10,95 kr. Det rapporterer Danske Svineproducenter.

Udbudspuklen, der har præget det tyske marked siden udbruddet af corona på særligt Tönnies' slagteri i Rheda-Wiedenbrück, bliver reduceret i takt med at storslagteriet nærmer sig det normale produktionsomfang.

Aktuelt slagtes 17.000 svin pr. dag, som er et lavere niveau end før coronaudbruddet, og da udbuddet af svin for tiden ikke er overvældende, svinder puklen.

"Det er fortsat vanskeligt at afsætte yderligere slagteklare grise til en god pris, men ikke længere helt umuligt. På den måde fortsætter markedssituationen med at stabilisere sig i Tyskland. Nye prisstigninger kan man imidlertid først forvente, når udbudspuklen er helt afviklet", forklarer Danske Svineproducenters markedsanalytiker, Markus Fiebelkorn, om den aktuelle situation i Tyskland.

På kødmarkedet er prisen for hele slagtekroppe faldet med 7,5 øre i forrige slagteuge.

"Godt vejr og mange tyskere, der holder ferie i Tyskland, sørger for god efterspørgsel efter grillprodukter. På den anden side er efterspørgslen fra forarbejdningsindustrien typisk noget lavere i ferietiden. I Kina giver grisepriserne lidt efter, men er fortsat på højt niveau. Alt i alt er der kun mindre udsving på kødmarkedet, og priserne er forholdsvis stabile", siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle