Tyske slagtesvin i ny stigning og går mod 14 kr.

Der er lagt yderligere 30 øre på prisen for de tyske slagtesvin, der er på vej mod 14 kr.

For anden uge i træk stiger noteringen for de tyske slagtesvin. Efter sidste uges fremgang på 22,5 øre er der nu lagt yderligere 30 øre på prisen, der er landet på 1,80 euro pr. kg svarende til 13,41 kr.

Der meldes om et faldende udbud på det tyske slagtesvinemarked.

"Udbuddet på det tyske slagtesvinemarked falder og er således fortsat for lille i forhold til slagteriernes efterspørgsel. Specielt de store tyske slagterier fremhæver, at handlen med grillprodukter endnu ikke lever op til forventningerne på grund af det kolde vejr", skriver Markus Fiebelkorn, analytiker i Danske Svineproducenter, i en markedsberetning.

"Desuden er eksporten til Asien p.t. stabil på højt niveau, men uden nye impulser. Ikke desto mindre efterspørger de tyske slagterier flere slagteklare grise, end der står til rådighed. Derfor hæver den tyske omsætterorganisation VEZG den tyske slagtesvinenotering igen. Denne gang med fire cent (30 øre)", fortsætter han. 

Han er spændt på, om de store tyske slagterier accepterer det nye prisniveau eller slår ind på huspriser, der kan sætte markedet under pres.

"I de seneste uger har svinepriserne været stabile i Kina, og udbuddet dækker for tiden den nuværende lave, kinesiske efterspørgsel. Men det er kun et spørgsmål om tid, inden kineserne igen får lyst til mere svinekød. Markedsinteressenterne regner med, at nedturen i den kinesiske produktion først vil slå fuldstændig igennem i andet halvår af 2019 og i 2020. Derfor er det ikke urealistisk, at man forventer fortsat stigende priser i de kommende måneder", beretter Markus Fiebelkorn.

Relaterede

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle