Tyske slagtesvin tager kæmpe prishop

For anden uge i træk er der prisstigninger til de tyske slagtesvin.

Der er kommet luft under vigerne på den tyske slagtesvinenotering, der nu stiger for anden uge i træk. Onsdag stiger noteringen med hele 9 eurocent til 1,30 euro, hvilket svarer til 9,69 kr.

Det er et stort spring for de tyske slagtesvin, der sidste uge steg to eurocent og før det lå stille på 1,19 euro i 11 uger. 

Dermed er den tyske slagtesvinenotering på vej væk fra bunden. Da den tyske notering lå højest sidste år, var den lige over 2 euro. Det bringer håb for både slagtesvine- og smågriseproducenterne.

"Optimismen vender tilbage på det tyske slagtesvinemarked. Udbudspuklen er afviklet i nogle områder, og de første tyske slagterier begynder at lede efter slagteklare grise igen. Derudover steg slagtesvinenoteringerne i mange europæiske lande allerede i sidste uge, hvilket således sætter de tyske omsættere under et vist pres for også at hæve den tyske slagtesvinenotering igen", skriver Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedsanalyse.

"Varme temperaturer vækker desuden håb om en tidlig start af grillsæsonen i år og dermed stigende priser på kødmarkedet. Et vigtig spørgsmål er imidlertid fortsat, hvornår og i hvilket omfang restaurationsbranchen får lov til at åbne igen. I forrige uge var prisen for hele slagtekroppen uændret, men markedsinteressenterne forventer også stigende priser på det europæiske kødmarked i de kommende uger", lyder det.

Værd at bemærke er det dog, at den tyske slagtesvinenotering stadig halter langt bag efter priserne i de andre store grisenationer i Europa, såsom Spanien, Frankrig og Danmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle