Tyske slagtesvinenotering holder sig i ro efter kæmpefald

Efter sidste uges store fald er der igen ro på noteringen for slagtesvin i Tyskland.

Den tyske slagtesvinenotering forbliver på 1,19 euro pr. kg svarende til 8,87 kr.

Meldingen fra Tyskland er, at der er sket en stabilisering for markedet, der fortsat er presset af en stor pukkel af grise, der ikke kan komme til slagtning.

En ny forarbejdningslinje hos Tönnies, der kan slagte yderligere 40.000 grise pr. uge, har dog gjort en forskel, så udbudspuklen ikke vokser yderligere.

Det melder Danske Svineproducenter i en markedskommentar.

"Ifølge en prognose fra den tyske interesseorganisation ISN kan udbudspuklen nu reduceres lidt i de kommende uger. Imidlertid forventer ISN, at den igen vil stige til ca. 600.000 grise i forbindelse med jul og nytår", melder Danske Svineproducenters markedsanalytiker, Markus Fiebelkorn.

Han oplyser, at der i Tyskland håbes på, at andre slagterier igen kan udvide deres kapacitet efter færre slagtninger har været nødvendige for at leve op til corona-restriktioner.

Der er også nye meldinger om fortsatte forhandlinger med Kina om at få lov til at lave en regionalisering, så eksportlande vil aftage tysk svinekød fra de delstater, der ikke er ramt af afrikansk svinepest, som Tyskland fik sit første tilfælde af i starten af september.

Ifølge flere tyske landbrugsmedier er flere af kansler Angela Merkels medarbejdere nu koblet på forhandlinger med kineserne. Dertil kommer overvejelser blandt flere politikere om at lave en støtteordning til privat oplagring for at sikre en stabilisering af svinekødsmarkedet.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle