Tyske smågrise fastholder høj notering

Nord-West-noteringen er fortsat i fint sensommerhumør og holder fast i en relativt høj notering på smågrise.

Efteråret er sat ind - både vejr- og kalendermæssigt, men den sædvanlige sæsonnedtur for smågrisepriserne lader vente på sig.

Det understreges af udviklingen for den store tyske Nord-West-notering, der fortsat holder fast i en notering på 57 euro, som også har været niveauet de seneste uger.

Der ventes ifølge Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, også stabile priser i den kommende tid:

»Udbud og efterspørgsel er i balance på smågrisemarkedet, og næsten alle smågrisenoteringer er uændrede. Ifølge tyske markedsinteressenter kan yderligere smågrise – bortset fra meget små partier - afsættes uden større problemer. De fleste tyske omsættere regner derfor fortsat med stabile smågrisenoteringer i de kommende uger«.

På slagtesvinemarkedet er det fortsat Kina, der stjæler de fleste overskrifter.

Udbuddet af slagtesvin er igen stignende på det tyske marked, men efterspørgslen er også stor hos slagterierne, men der er ikke umiddelbart udsigt til stigende noteringer på slagtesvin.

»Selvom grisepriserne er steget markant i Kina i de seneste uger, påstår de store tyske slagterier, at de ikke kan realisere højere priser på kødmarkedet for tiden. Den tyske omsætterorganisation VEZG turde derfor ikke hæve den tyske slagtesvinenotering i onsdags«, anfører Markus Fiebelkorn.

VEZG-smågrisenoteringen, der er forskudt af Nord-West-noteringen, indikerer, at Nord-West-noteringen også vil lande på 57 euro svarende til 462 kr. inkl. vægtregulering i næste uge.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle