Tyske smågrise fortsætter prisfest

Den tyske Nord-West-notering stiger igen og har udsigt til ny stigning i næste uge.

I lighed med de danske puljenoteringer er der også fuld fart frem på den store tyske smågrisenotering Nord-West, der går frem med 3,5 euro til 69,5 euro i denne uge.

I næste uge er der en ny stigning på vej, idet noteringen er forskudt af den tyske VEZG-smågrisenotering, der allerede er steget til 71 euro svarende til 566 kr. inkl. vægregulering.

»Det sæsonmæssige opsving på smågrisemarkedet fortsætter. Mens den tyske Nord-West-notering, som altid er gældende for den foregående uge, igen stiger kraftigt med 3,50 euro i dag, er prisstigningen for de fleste andre smågrisenoteringer noget mere moderat for denne uge. Den aftagende stigningshøjde indikerer, at vi nærmer os pristoppen på smågrisemarkedet – i hvert fald midlertidigt. Da udbuddet fortsat er lavt, og efterspørgslen stor, må man imidlertid heller ikke gå ud fra, at smågrisepriserne vil falde, men at det er sandsynligt, at de snart vil stabilisere sig på det nuværende prisniveau«, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, i en markedskommentar.

Han tror, at den kommende tid kan byde på et mindre pres på prisen på slagtesvinene:

»På det tyske slagtesvinemarked steg den officielle tyske slagtesvinenotering med 3 cent i onsdags. På svinebørsen, som drives af den tyske interesseorganisation ISN, steg slagtesvineprisen imidlertid ikke i fredags, selvom mange markedsinteressenter regnede med det. Måske var nogle tyske markedsinteressenter lidt for optimistiske. Vi kommer til at mangle nogle slagtedage i forbindelse med jul og nytår. Derfor ville det være meget overraskende, hvis den prispositive tendens på det tyske slagtesvinemarked fortsætter. Det er mere sandsynligt, at slagtesvinenoteringen vil give lidt efter i de kommende uger«.

Imidlertid er der en anden bevægelse i gang i form af hastigt stigende priser på kødmarkedet. Det understøtter gode priser i 2020.

»På den anden side er priserne på kødmarkedet næsten eksploderet i den seneste slagteuge. Prisen for hele slagtekroppen er steget med yderligere ca. 16 cent. I forhold til det var stigningen af den tyske slagtesvinenotering på 3 cent meget moderat. Den store prisstigning på det europæiske kødmarked i de seneste par uger viser i hvert fald, at den høje efterspørgsel på eksportmarkeder endelig også trækker det europæiske prisniveau markant opad. Det burde bidrage til højere gennemsnitspriser til næste år«, påpeger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle