Tyske smågrise i mindre prisstigning

Noteringen for tyske smågrise går frem med en euro. I næste uge er der ikke udsigt til stigning.

De tyske smågrise stiger en smule, efter Nord-West-noteringen er sat en euro op til nu i alt 57 euro. Tidligere på året var noteringen i rekordhøje 64 euro.

For tiden er smågrisemarkedet i balance, men alligevel melder Danske Svineproducenter om en stor usikkerhed:

"I modsætning til andre år er markedsinteressenterne nemlig ikke enige om, hvorvidt den tyske slagtesvinenotering vil fortsætte med at stige på grund af den stigende efterspørgsel i Asien, eller om den sæsonmæssige nedtur på det tyske slagtesvinemarked snart begynder", anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos producentforeningen i en markedskommentar og fortsætter:

"Det er markedsinteressenternes forventning til den fremtidige slagtesvinenotering, der bestemmer prisudviklingen på smågrisemarkedet. Da markedsforventningerne p.t. er ret forskellige, kan smågrisemarkedet således blive meget volatil i de kommende uger".

Han påpeger, at der for tiden er en del, der taler for stigende slagtesvinepriser.

"På det tyske slagtesvinemarked er der for tiden flere faktorer, der tyder på stigende priser i de kommende uger end på faldende priser: Efterspørgslen efter svinekød stiger på de internationale kødmarkeder, og priserne fortsætter opturen i Kina. På det tyske hjemmemarked er prisen for hele slagtekroppen steget med 10 cent i sidste slagteuge. Desuden regner man med fortsat stigende priser for svinekød i Asien, men også i Tyskland på grund af den sluttende ferietid", bemærker han og konstaterer, at udbuddet af slagteklare grise er steget de seneste uger, efter hedebølgen er overstået i Tyskland:

"De tyske slagterier Tönnies og Vion accepterede derfor ikke den seneste prisstigning på 3 cent og betalte kun huspriser på 1,85 euro. Slagteriet Tönnies fremhæver, at markedets forventninger specielt med hensyn til eksporten til Asien er højere end realiteten. Ifølge Tönnies var prisstigninger på det tyske slagtesvinemarked større end prisstigningen på kødmarkedet i de seneste uger".

I den kommende uge ventes ikke en stigning for Nord-West-noteringen, idet den forskudte VEZG-smågrisenotering er uændret 57 euro svarende til 462 kr. inkl. vægtregulering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle