Tyske smågrise nærmer stille og roligt 500 kr.

Det tyske smågrisemarked holder sig i positivt terræn med mindre stigninger i denne uge og ny stigning på vej i næste uge.

Noteringen for tyske smågrise følger med resten af Europa op, og for Nord-West-noteringen betyder det, at noteringen stiger med en euro til 60 euro.

Fordi Nord-West-noteringen er forskud af den tyske VEZG-smågrisenotering, står Nord-West-noteringen til en yderligere stigning til 61 euro i næste uge svarende til 492 kr. inkl. vægtregulering.

Smågrisemarkedet i Europa er præget af et lille udbud.

»Udbuddet på smågrisemarkedet er p.t. ikke særlig stort i forhold til slagtesvineproducenternes efterspørgsel. Som resultat heraf stiger smågrisenoteringerne i hele Europa. Tyske omsættere beretter, at der specielt mangler hollandske smågrise på det tyske marked, fordi der tilbydes bedre priser for smågrise i Spanien for tiden. Med de gode afsætningsmuligheder i baghovedet er det sandsynligt, at smågrisenoteringerne fortsætter opsvinget i de kommende uger«, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

På slagtesvinemarkedet lader noteringsstigningen vendte på sig.

»På det tyske slagtesvinemarked kan man konstatere mindre prispositive tendenser, men disse var ikke tilstrækkeligt til at hæve den officielle tyske slagtesvinenotering i onsdags. Udfordringen for tyske slagterier består p.t. i at opnå højere priser på det europæiske og specielt det tyske kødmarked. Det lykkedes imidlertid ikke, og prisen for hele slagtekroppen var igen stabil i sidste slagteuge. Derfor tør tyske slagtesvineproducenter og omsættere ikke rigtig kræve højere priser. Nogle markedsinteressenter satser nu på nye impulser i forbindelse med jul og nytår«, siger Markus Fiebelkorn i en markedsanalyse.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle