Tyske smågrise rammes af prisfald

Den tyske VEZG-smågrisenotering melder igen om negativ prisudvikling.

Der er ikke meget hjælp at hente fra det tyske marked for de danske smågrisenoteringers ambitioner om prisfremgang.

Danske Svineproducenter melder, at den toneangivende VEZG-smågrisenotering sætter sig en euro til 23 euro. Dermed er der igen sat en bremse på den normale prisoptur for smågrise, som sætter ind i årets første måneder.

Men med onsdagens nedjustering på tre eurocent svarende til 22 øre, så er der ifølge producentforeningens markedsanalytiker Markus Fiebelkorn ikke meget potentiale for prisstignnger på smågrisemarkedet.

"Tyske omsættere beretter, at udbuddet ikke er særlig stort på smågrisemarkedet for tiden, men slagtesvineproducenternes efterspørgsel er begrænset på grund af prisudviklingen på det tyske slagtesvinemarked. Alt i alt har mange europæiske smågrisenoteringer således været stabil på det seneste, imidlertid falder den tyske VEZG-smågrisenotering i dag", forklarer han den aktuelle markedssituation.

Markus Fiebelkorn hæfter sig dog ved, at magtkampen mellem omsættere og slagterier ikke ser ud til at fortsætte. Huspriser har været fremme flere gange den seneste tid, men Tönnies har givet efter efter den seneste nedjustering af slagteprisenoteringen og betaler ikke længere huspriser på 1,17 euro pr. kg, men har accepteret den nye notering på 1,20 euro pr. kg.

"Efter forlydender gælder dette også for de andre store tyske slagterier, som havde huspriser i de seneste uger", siger han. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle