Tyske smågrise tager en stigning mere

Den vigtige Nord-West notering for smågrise stiger igen i denne uge, men nyt tysk velfærdslabel, der er under udvikling, giver panderynker hos Danske Svineproducenter.

Som forudsagt i sidste uge stiger Nord-West noteringen for smågrise endnu en uge med 0,5 € til 38,50 €.

Med prisstigningen er der dog stadig et stykke vej til den store indtjening og Danske Svineproducenter forklarer noteringens niveau således:

"Udbuddet på smågrisemarkedet er ikke særlig stort, mens slagtesvineproducenternes efterspørgsel er god. Imidlertid vil de tyske slagtesvineproducenter ikke betale meget mere for nye smågrise, hvis slagtesvinenoteringen ikke stiger", lyder det fra organisationen, der forudsiger kun moderate prisstigninger på smågrisemarkedet i de kommende uger.

Danske Svineproducenter noterer sig, at det tyske landbrugsministerium arbejder på ny statslig dyrevelfærdslabel, som kan ramme de danske smågrise, der kastreres under lokalbedøvelse.

"Det ser således ud til, at de danske smågrise vil blive degraderet til en slags b-vare imens de tyske smågriseproducenter beskyttes", lyder det.

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen sandsynligvis vil stige med 0,50 euro til 39,00 euro (328 kr. inkl. vægtregulering) på mandag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle