Tyske smågrisepriser fortsætter på rekordniveau

64 euro forbliver de tyske smågrisepriser på. Det er rekordniveau.

Selv om de tyske smågrisenoteringer ikke er steget de seneste mange uger, så er det nok ikke en ulykke med tanke på, at noteringen på 64 euro for en 25 kgs-grise på Nord-West-noteringen er et rekordniveau.

Der forventes ifølge Danske Svineproducenter et stabilt niveau i den kommende periode.

»Der er intet nyt på smågrisemarkedet. Udbuddet stiger lidt, men kan fortsat afsættes uden større problemer. Som resultat heraf er stort set alle europæiske smågrisenoteringer uændret. Da der heller ikke er nogen impulser i sigte på slagtesvinemarkedet, forventer de fleste markedsinteressenter stabile smågrisepriser i den nærmeste fremtid«, anfører Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han oplyser endvidere, at det tyske slagtesvinemarked har stabiliseret sig, og at alle slagterier accepterer den nuværende tyske slagtesvinenotering.

»Da vejrudsigten lover godt vejr for de kommende dage, kan der forventes en stigende efterspørgsel efter grillprodukter. På den anden side starter ferietiden i nogle tyske delstater i næste uge, hvilket vil reducere efterspørgslen. Alt i alt regner de fleste markedsinteressenter for tiden derfor med stabile slagtesvinenoteringer«, siger Markus Fiebelkorn.

VEZG-smågrisenoteringen, der er forskudt af Nord-West-noteringen, indikerer, at Nord-West-noteringen også i næste uge vil være på 64 euro svarende til 514 kr. inkl. vægtregulering.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle