Tyske smågrisepriser holder stand trods stort prisfald på slagtesvin

71 euro er fortsat prisen på smågrise på den store tyske Nord-West-notering.

Noteringen for smågrise afregnet på den tyske Nord-West-notering fortsætter uændret på rekordhøje 71 euro.

Det sker, selv om slagtesvinene i Tyskland fik en regulær uppercut op mod jul, da noteringen for slagtesvin blev sænket otte eurocent.

Hos Danske Svineproducenters markedsanalytiker Markus Fiebelkorn, der følger det tyske svinemarked tæt, er meldingen, at handlen med smågrise er i balance.

"Den tyske omsætterorganisation VEZG betegner udbuddet på smågrisemarkedet som lille og efterspørgslen som god. Med hensyn til markedssituationen på slagtesvinemarkedet tør organisationen imidlertid ikke hæve deres smågrisenotering", anfører han i en markedskommentar og fortsætter:

"På den anden side er det lidt opsigtsvækkende, at Porc-Ex forhøjede deres smågrisenoteringer med hele 30 kroner i torsdags (til 630 kr., red.). Det afspejler, at nogle markedsinteressenter fortsat er meget optimistiske vedrørende den videre prisudvikling på smågrisemarkedet".

Helligdagene omkring jul og nytår har sat pres på det tyske slagtesvinemarked. Samtidig er der opstået en udbudspukkel.

"Det tyske slagtesvinemarked er p.t. fortsat et købers marked, hvor slagterierne bestemmer, hvornår hvilke slagtesvin kan leveres. Statistisk set er den tyske slagtesvinenotering typisk forholdsvis stabil i januar måned. De første (prispositive) impulser kommer sædvanligvis tidligst i februar måned efter det kinesiske nytår", påpeger han.

Noteringen på 71 euro for smågrise ventes at fortsætte på samme niveau i næste uge, idet den tyske VEZG-smågrisenotering, der er forskudt af Nord-West-noteringen, fortsætter på 71 euro svarende til 566 kr. inkl. vægtregulering fra 25 til 30 kg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle