Tyske smågriseproducenter har kæmpe underskud pr. smågris

Tyske smågrise afregnes igen til 19 euro. Producenter kører med store underskud pr. produceres gris.

Det er på ingen måde sjovt at producere smågrise for tiden med de nuværende priser.

De tyske smågriseproducenter har meget svære forhold, idet deres omkostning til at producere en 25 kgs gris i september ifølge AMI er opgjort til 64,10 euro svarende til 478 kr. 

Den omkostning er langt højere end indtægten for grisen, der inklusiv tillæg lå på 27,30 euro svarende til 203 kr. Derved er underskuddet 275 kr. i gennemsnit pr. smågris.

Producenterne får ikke støtte af en stigende smågrisepris, for VEZG-noteringen fortsætter uændret på 19 euro. 

Selv om flere tyske markedsinteressenter ifølge Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter, tror, at der kan være stigende priser i de kommende uge, så har det nye ASF-udbrud syd for Rostock ikke bidrage til at den positive stemning på det tyske svinemarked blev genfundet.

"Imidlertid ændrer udbruddet ikke noget ved den generelle markedssituation, og den tyske slagtesvinenotering var derfor uændret i onsdags. Ikke desto mindre har udbruddet en psykologisk effekt, og usikkerheden på markedet stiger igen", anfører Markus Fiebelkorn, der dog bemærker, at den seneste uge i Holland har budt på stigende smågrisenoteringer på cirka fire kroner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle