Tyske soholdere i dyb krise: Bestanden af søer falder igen

Nedturen fortsætter for de tyske søer, der har været i nærmest konstant fald i mange år.

Tyske soholdere fik ved årsskiftet nye strammere regler for bedøvelse ved kastration og inden for en overskuelig fremtid skal de også forholde sig til nye krav, når det gælder indretning af farestalde og løbeafdelinger.

Flere eksperter har i den forbindelse udtalt, at det vil gøre det svært for mange tyske soholdere at forblive i sektoren ikke mindst ovenpå et 2020, der har været præget af meget dårlige priser i slutningen af året.

En svinetælling fra starten af november indikerer, at flere soholdere fortsætter med at falde fra. Målt på antal søer i de tyske stalde, så går produktionsomfanget fortsat i nedadgående retning - og har gjort det i mange år.

En opgørelse fra tyske AMI viser, at sobestanden siden 2005 er gået fra 2,5 mio. søer til 1,69 mio. søer i november 2020. Siden 2017, da der var registreret 1,91 mio. søer, er nedturen accelereret.

En betydelig del af den tyske svineproduktion er fortsat koncentreret i de to delstater Niedersachsen (432.000 søer) og Nordrhein-Westfalen (364.000 søer).

Til sammenligning er den danske sobestand på omkring en mio. søer.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle