Tyske svinepriser står stille

Den tyske notering for slagtesvin har stabiliseret sig på 1,42 euro pr. kg.

Heller ikke i denne omgang er der udsigt for en stigende slagtesvinenotering i Tyskland efter det store fald for et par uger siden.

Der meldes om en stabil markedssituation i Tyskland, hvor udbudspujlen efter påskeferioen er afviklet, og der er heller ikke udfordringer med at afsætte slagteklare grise.

Markedet bør heller ikke flytte på sig, selv om der er mindre slagtekapacitet som følge af coronasmitte på nogle slagterier i Tyskland. Samtidig forventes et faldende udbud i de kommende uger, og det vil formentlig forhindre et prispres fra slagterierne, som var tilfældet for et par uger siden, da noteringen fik et stort tilbageslag.

På kødmarkedet ses ifølge Danske Svineproducenter heller ikke forandringer.

"Markedsinteressenterne klager fortsat over manglende impulser pga. det dårlige vejr og lukningen af food service i forbindelse med corona. Ikke desto mindre ser man optimistisk på de kommende uger, fordi man regner med, at disse manglende impulser snart kommer, specielt med hensyn til de kommende helligdage i maj måned, Kristi Himmelfartsdag og pinsen", fremhæver Markus Fiebelkorn, markedsanalytiker hos Danske Svineproducenter.

Han melder, at der fra tysk side kigges misundeligt på den danske og spanske eksport, der i modsætning til Tyskland, buldrer afsted til særligt Kina.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle