Tyskland intensiverer indsatsen: Udlover dusør for døde vildsvin

I Tyskland intensiverer man nu jagten på døde og nedskudte vildsvin i det truede område.

Myndighederne i den tyske delstat Brandenburg, der er ramt af afrikansk svinepest intensiverer nu indsatsen i kampen mod den frygtede sygdom. Med øjeblikkelig virkning udlover delstaten en dusør for at finde og indberette fundne døde vildsvin (inklusive nedskudte dyr) inden for udpegede ASF-begrænsningsområder.

Det skriver det lokale sundhedsministerium i Brandenburg i en pressemeddelelse.

Tirsdag blev der rapporteret om fund af flere inficerede vildsvin.

Dusøren pr. fundne dyr er på 100 eller 150 euro pr., svarende til omkring 750 kr. eller lige knap 1200 kr. pr. dyr afhængigt af inden for hvilket zone det bliver fundet.

"Døde vildsvin er vigtige indikatorer til at bestemme omfanget af, hvor stor smittespredningen er. Jo hurtigere vi ved, over hvor store områder smitten er spredt, jo før kan vi få sygdommen under kontrol og udrydde den. Derfor er det nu afgørende at få testet døde dyr og nedskudte dyr i det truede område. Med dusøren skaber vi et yderligere incitament, der gør det muligt at undersøge så mange prøver som muligt på kort tid ", lyder det i pressemeddelelsen.

I selve den indhegnede del restriktionszonen er det kun autoriserede personer der må færdes. For alle andre er det er forbudt at komme ind i skoven og det åbne landskab.

I det truede område og i bufferzonen kan privatpersoner også rapportere om fund af døde vildsvin til det ansvarlige veterinærkontor med en detaljeret beskrivelse af placeringen og dermed modtage en dusør.

Efter fundet af det første inficerede vildsvin blev en kernezone med en radius på tre kilometer oprettet og indhegnet omkring det første sted i distriktet Sembten i samfundet Schenkendöbern i Spree-Neisse-distriktet, og der blev etableret et truet område med en radius på omkring 20 til 25 kilometer.

Emneord

ASF i Tyskland

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle