Tyve brød ind i maskinforretning - det skulle de aldrig have gjort

Indbrudstyve blev pågrebet ved hjælp af sporingsenhed. Indehaver roser politiet.

SUMAS Suldrup Maskinforretning A/S i Himmerland havde i december natligt besøg af ubudne gæster. De ryddede dele af butikkens store varesortiment.

Alarmen gik og tågekanoner blev udløst, men alligevel slap tyvene afsted med en anselig mængde varer, til stor ærgrelse for butiksansvarlig Laurits Hosbond.

Heldigvis havde Laurits Hosbond monteret en sporingsenhed i et af de produkter, som tyvene fjernede fra hylden.

Det var derfor en smal sag for politiet i løbet af kort tid efter indbruddet at opspore positionen for sporingsenheden. Tyvene blev pågrebet - blot 12 timer efter indbruddet - og tyvekosterne kom tilbage på

hylderne i forretningen. Kun de fysiske skader på indgangspartiet vidnede i dagslyset om nattens indbrud.

Laurits Hosbond er begejstreret for sporingsenheden.

»Den fungerer i praksis – vi har nu selv afprøvet den IRL – in real life, med succes,« siger han.

Indehaver: En solstrålehistorie

Over for Landbrugsavisen.dk uddyber indehaver Karsten Nielsen, at oplevelsen har været særdeles positiv. Sumas har haft indbrud cirka en gang om året. I november fik de indbrud, og i december så anden gang. En af tyvene har indrømmet, han var med begge gange.

»Der var det så uheldigt for dem, at de stjal en diims,« siger han med henvisning til sporingsenheden, som netop kaldes en DIIMS.

Politiet får stor ros fra indehaveren. Tre politibiler kørte ud efter indbruddet og var meget opsatte på at få fat på tyvene.

»Normalt bliver politiet beskyldt for at være for sløve, men jeg vil virkelig sige, de var på dupperne,« roser Karsten Nielsen.

»Jeg synes, det er en solstrålehistorie, der er værd at få frem,« slår han fast.

Diims’en fører SUMAS i øvrigt selv. Den er på størrelse med en femkrone og koster 240 kr. plus moms og 120 kr. for et årsabbonnemt, 192 kr. for to år.

»Det er jo også præventivt. Indbrudene skal ikke vide, at de er for sikre,« siger Karsten Nielsen.

Diims er ikke et realtids sporingssystem, hvor du permanent kan følge enheden online, men kan give dig de sidste kendte positioner.

Et landsdækkende netværk af køretøjer, som f.eks. Post Danmarks postbiler, bygninger og andre stationære enheder omkring det danske gade- og vejnet, vil via radiobølger automatisk registrere og kortlægge Diims-enhedens sidst registrerede position. Du får nøjagtig dato og klokkeslæt samt markering på kort og adresseangivelse af den sidst sete position med 0-200 meters nøjagtighed.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle