Tyve stjal traktor og strømaskine: Videoovervågning hjalp fluks maskinerne tilbage på gården

Ved hjælp af klare overvågningsbilleder og rappe lokale kom en stjålet traktor og strømaskine hjem igen efter kun 10 timer. "Maskinerne kunne ellers være nået langt væk", siger ejer Kent Davidsen.

Natten til mandag var der fire ubudne gæster på Davidsen Landbrug i Nørre Nebel i Vestjylland.

Men det vidste medarbejderne ikke, da de mødte ind mandag morgen. Dog undrede de sig over, at der manglede en traktor og en strømaskine, og skrev derfor rundt til kollegaerne for at høre, om nogen brugte traktoren.

"Vi har 18 medarbejdere, men ingen kunne nikke genkendende til, at de havde lånt traktoren. Derfor går det hurtigt op for os, at den er væk, og vi går i gang med at kigge kameraovervågningen igennem", fortæller 35-årige Kent Davidsen, der sammen med sin far driver Davidsens Landbrug, der har flere ejendomme i Outrup, Nørre Nebel og Grindsted og alt 1400 malkekøer. 

Fanget på kamera

På kameraet kan man desværre ikke direkte se, hvor traktoren stod, og dermed heller ikke, hvem eller præcis hvornår den forsvandt.

Men optagelser fra værkstedet viser, at der om natten har været fire personer på stedet, som ikke arbejder på ejendommen.

"Vi får selvfølgelig ringet til politiet og forsikringen, men billederne fra kameraet er gode nok til, at vi kan identificere et par personer, og så er opklaringen jo let for politiet", siger Kent Davidsen.

"Samtidig skriver vi ud til dem i området og spørger, om de har set traktoren, og der er to, som henvender sig med, at de har set maskinerne", fortsætter han.

"Vi er taknemlige for kameraovervågningen på ejendommen og at maskinerne, blev set så hurtigt".

Traktoren blev fundet ca. 10 km fra ejendommen og strømaskinen lidt længere væk gemt bag et læhegn på en grusvej.

Kunne være nået langt væk

Kent Davidsen gav hurtigt oplysningerne videre til politiet, der tog ud og sikrede spor, der hvor maskinerne var blevet fundet. Omkring middagstid fik Kent Davidsen at vide, at nu kunne de hente maskinerne.

"Vi er meget glade for at have fået maskinerne hjem. Der når da at gå mange ting igennem ens hoved, altså om maskinerne allerede er rejst til udlandet. Vi vidste, at de var forsvundet mellem klokken 23:30 og seks om morgenen, og så kunne de altså være nået langt væk på den tid", siger Kent Davidsen.

Traktoren er efter sin tur hjemmefra allerede i gang i stalden igen. Politiet efterforsker fortsat sagen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle