Tyveri af GPs’ udstyr er et stort problem for mange landmænd og maskinstationer

Tyveri af GPs’  udstyr er et stort problem for mange landmænd og maskinstationer. 

En video optaget på Skamstrup Maskinstation uden for Varde 5. maj 2021 indgår som bevismateriale i en større international sag, hvor maskinstationer og landmænd fra syv europæiske lande har fået stjålet GPS-modtagere. Og som blandt andet har ført til, at intet mindre end 278 af de dyrebare GPS’er i maj 2022 blev beslaglagt i en kælder i Litauen.  

Det skriver Finans

Hver enkelt GPS koster op mod 200.000 kr. - ud over den ravage, tyvene ellers laver på traktoren og bygningen under tyveriet.  Hos Skamstrup Maskinstation uden for Varde stak tyvene første gang afsted med GPS-udstyr for omkring 1,2 mio. kr. 

Selvom To litauiske brødre er sigtet i sagen har ransagningen ikke været nok til at stoppe den bølge af GPS-tyverier, der de seneste år er skyllet ind over landbrugssektoren. 

Forsikringsselskabet Top Danmark har, ifølge Finans, de seneste fire år har oplevet en firedobling i antallet af sager, samt at nogle af forsikringssagerne løber op i tocifrede millionbeløb.  

Selvom de opfordrer folk til atlåse udstyret inde ser de tit at tyveriet bare bliver eskaleret, og at alvorligheden stiger. For eksempel ved at ladevæggen skæres op, fordi bygningen er aflåst.

Ultimativt kan de mange tyverier betyde at forsikringsselskabet stopper med at forsikre dem, men så vidt er det dog ikke kommet endnu.
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle