Ud og se gamle maskiner i høsten

Veteranhøstdage sætter igen fokus på høsten og landbrugsmaskinerne.

Ud over at vise høstarbejdet i ældre tider har Veteranhøstdage på Holkjærgård også tradition for at vælge et tema, der sættes fokus på. Og i år er det netop landbrugsmaskinerne fra sønderjyske JF, der bliver hevet frem i lyset, og ud over grønthøstere og mejetærskere vil man kunne se en lang række landbrugsmaskiner med navnet JF ved Galten nord for Hadsten 27. og 28. juli.

Ved høstdagene på Holkjærgård vil man ud over høstarbejdet med selvbinder og mejetærsker, naturligvis ført an af den næsten lokalt fremstillede Dronningborg mejetærsker fra Randers, også kunne se et stort antal veterantraktorer i arbejde med pløjning, harvning, såning og meget mere.

Ud over høstaktiviteterne vil der være præsentation af flere gamle håndværk med relation til livet på landet samt forskellige udstillinger med modeltraktorer og boder fra egnens gårdbutikker og lignende, ligesom der er tænkt på børnene med et stort legeområde.

Arrangementet hedder Veteranhøstdage, men det er efterhånden blevet en tradition, at ejere af ældre biler, motorcykler med mere lægger turen omkring Holkjærgård og dermed skaber deres egen ekstra udstilling, der nok er værd at se på. Arrangørerne af høstdagene vil igen i år udlodde en nyrestaureret grå Ferguson traktor. Så skulle man gå med drømmen om en lille grå, er der nu mulighed for at vinde en for en lille indsats.

Skulle der blive et overskud på arrangementet, pointerer arrangørerne, at det går til et velgørende formål.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle