Udbrydergruppe fastholder 'nej' til DanAvl

Efter lang tids tavshed tager de besætninger og omsættere, der har valgt ikke at tiltræde aftalen om nyt DanAvl nu til genmæle.

Det sker i en pressemeddelelse fra advokat Joan Vollertsen, der taler på gruppens vegne.

Hun afviser for det første at hun repræsenterer udbrydere.

»Ingen i gruppen bryder ud. Det er Landbrug & Fødevarer, der har opsagt aftalerne pr. 31. december 2017. Det sker selvom den nye aftale ikke er fremkommet gennem forhandling med alle parter«, påpeger advokaten.

Ud over 23 avls- og opformeringsbesætninger består oplysningsgruppen af omsætterne DTL A/S og Breeders of Denmark A/S, der ikke har ønsket at tiltræde som agenter for det nye DanAvl.

Hun understreger, at både de 23 besætningsejere og de to omsættere har været tilfredse med det nuværende DanAvl og den måde samarbejdet i det regi fungerede.

»Det er trist for alle parter, at samarbejdet ophører 31. december 2017. Særligt når man ikke havde forhandlet sig frem til en ny aftale«, påpeger Joan Vollertsen.

Hun fremhæver, at det godt kunne være endt anderledes, hvis L&F havde lyttet til alle aktører.

De 23 besætningsejere og de to omsættere kan ikke se sig selv i det nye DanAvl, fordi de mister indflydelse på deres daglige virksomhed, herunder særligt den kommercielle del.

»Det har medlemmerne allerede fortalt Landbrug & Fødevarer og Erik Larsen flere gange. Derfor kan det undre, at man nu indkalder til møde fredag for at høre, hvorfor man ikke vil tiltræde den nye aftale«, siger Joan Vollertsen.

Hun oplyser, at de 23 avls- og opformeringsbesætninger fortsat vil producere avlssvin af høj kvalitet.

»Gruppens medlemmer takker ja til at deltage i mødet fredag med Landbrug & Fødevarer, men jeg vurderer, at mødet nok kommer på et for sent tidspunkt«, lyder det fra Joan Vollertsen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle