Udenlandsk fond køber sit femte landbrug i Danmark

Investeringsselskabet Farm Company A/S har netop købt et landbrug med 545 hektar og ejer nu i alt 1.600 hektar i Danmark. Som driftsleder er ansat Connie Linde, der tidligere er kåret som 'Årets unge landmand'.

Med købet af et landbrug på 545 hektar med Jersey-køer ejer investeringsselskabet Farm Company A/S nu 1.600 hektar fordelt på fem landbrug: Et på Fyn og fire området mellem Esbjerg og Kolding.

”Vore seneste køb er vores femte landbrug i Danmark, og det øger markant vores samlede jordtilliggende markant fra godt 1.000 hektar til 1.600 hektar”, siger Jens Ohnemus, der er bestyrelsesformand for Farm Company.

Udover de 545 hektar er der 480 køer på ejendommen Nørregaard, der ligger i Grimstrup. Ejendommen var et konkursbo.

Som driftsleder på det nye landbrug har Farm Company ansat Connie Linde, der siden maj 2018 har passet landbruget for kuratoren. Hun står for driften sammen med tre andre driftsledere.

Årets unge landmand

Connie Linde blev i 2016 kåret som ’Årets unge landmand’ af Landbrug & Fødevarer.

Dengang havde Connie Linde et landbrug med 220 årskøer, som hun havde købt godt et år tidligere og hævet køernes ydelse med 2.000 kg pr. årsko. Nulpunktet for at producere et kg mælk havde hun fået ned på 2,04 kr. 

Som begrundelse, for at hun fik prisen dengang, lød det blandt andet, at hun ”har i enestående grad evnet at forandre en nedslidt besætning til en effektiv og sund kvægbedrift, der selv i dårlige tider tjener penge".

Til LandbrugsAvisen sagde hun for to måneder siden, at hun kigger mere på bundlinjen frem for at producere mest mulig mælk:

”Det drejer sig om at producere billigst mulig mælk. Vi ligger på 2 kr. i omkostninger pr. produceret kg mælk, hvor gennemsnittet ligger på 2,36 kr.”.

Om det nye job på Nørregaard, siger hun til LandbrugsAvisen:

”Min funktion er at hjælpe landbruget i gang under den nye ejer. Jeg driver fortsat mit eget landbrug ved siden af, og det har min højeste prioritet”, siger Connie Linde.

Investorer fra England, hong Kong og Holland

Farm Company ejes primært af investorer fra England, Hong Kong og Holland. Desuden ejer Jens Ohnemus en aktiepost.

Selskabet er stiftet af danskeren Jens Ohnemus i 2009. Det første landbrug blev købt i 2014. Siden har selskabet købt yderligere landbrug i både 2016, 2017, 2018 og nu altså også et i 2019.

Hovedinvestor i Farm Company er David John Hughes, der ejer mellem 50 og 67 procent af aktierne i selskabet. Han er tidligere oliehandler og har været direktør i fodboldklubben Charlton. Nu er han både direktør og hovedaktionær i London Rugby League Limited.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle