Udenlandsk investor køber ottende landbrug i Danmark

Investorer fra England, Holland og Hongkong køber konkursbo.

Med købet af en svinegård ved Hovborg tæller Farm Company A/S nu otte landbrug i Danmark med i alt 1.777 hektar og en større mælkeproduktion.

De otte landbrug er fordelt på fem geografiske driftsenheder i Sydjylland  i Vejen, Glejbjerg, Brørup, Ribe og Esbjerg.

Det seneste køb er et konkursbo på Hovborgvej 82 i Hovborg, som har været til salg hos Nybolig Haderslev ved Palle Jørgensen.

Ejendommen er en tidligere svinegård med 99 hektar jord. Købet omfatter også en naboejendom på Brunbjergvej 2, der er indrettet til ferieudlejning med plads til 14 personer. Til Brunbjergvej hører 33 hektar.

Formentlig køer i staldene

Det er planen, at landbruget på Hovborgvej skal drives i det nyoprettede selskab Møllegaaard Aps, der ejes af Farm Company A/S. Det nye selskab er oprettet i kategorien ’Avl af malkekvæg’, og det indikerer, at det er købers plan, at staldene ikke længere skal bruges til svin, men at der skal sættes køer ind i staldene.

Aktiemajoriteten i Farm Company A/S ejes af englænderen David John Hughes, der ejer et sted mellem 50 og 67 procent af selskabets aktier. Han har tidligere gjort sig bemærket som oliehandler og direktør i fodboldklubben Charlton. Nu er han direktør og hovedaktionær i London Rugby League.

Som direktør for selskabet Møllegaard ApS er registreret Hans Thorvald Jensen. Han er samtidig direktør for Farm Company A/S og for fem andre selskaber ejet af Farm Company, nemlig Vestergaard Hejnsvig ApS, Ravninggaard ApS, Ravnholtgård Aps, Bøgeskovgaard ApS, Nørregaard Årre Aps.

Ud over David John Hughes ejes Farm Company primært af investorer fra Hong Kong og Holland. Desuden ejer danskeren Jens Ohnemus en aktiepost på 0,4 procent.

Selskabet er stiftet af danskeren Jens Ohnemus i 2009. Det første landbrug blev købt i 2013. Siden har selskabet købt yderligere landbrug i både 2016, 2017, 2018 og nu altså også i 2019.

Det er ikke lykkedes landbrugsavisen.dk at få en kommentar til det nye køb fra Jens Ohnemus.

Fra fem til otte landbrug

Landbrugsavisen.dk har tidligere skrevet, at Farm Company ejede fem landbrug. Men det havde været mere korrekt at skrive at Farm Company ejede landbrug på fem geografiske driftsenheder og syv landbrug i alt. 

Derfor skriver vi nu, at Farm Company, efter det seneste køb af landbruget ved Hovborg, ejer otte landbrug fordelt på fem geografiske driftsenheder i Sydjylland, nemlig i Vejen, Glejbjerg, Brørup, Ribe og Esbjerg.

Faktaboks

Farm Company A/S

2009: Stiftet

2013: Første køb af landbrug

2016, 2017, 2018 og 2019: Yderligere køb af landbrug

Ejer: 1.777 hektar. Har 480 køer.

Ejes af: investorer fra England, Holland, Hong Kong og Danmark.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle