Udsigt til fornuftige rapspriser frem mod 2018
Der er større rapsarealer i EU, trods massiv tilbagegang i Nordfrankrig.

Af Jens Kornbeck, analytiker, Agrocura

Til trods for en stor arealmæssig tilbagegang i Nordfrankrig pga. tørke er rapsarealet i EU overordnet set gået frem i forhold til 2016. Særligt Østeuropa har større arealer end sidste år.

I en tilplantningsrapport fra det amerikanske landbrugsministerium, USDA, ses der en massiv tilbagegang i rapsarealet i Frankrig på mere end 160.000 hektar i forhold til 2016.

Det til trods ser vi ind i en arealmæssig fremgang i EU, der er verdens største rapsproducent, på 0,7 procent sammenlignet med 2016. Særligt Rumænien og Polen har væsentlig større arealer end sidste år og altså nok til at opveje tilbagegangen i Frankrig.

Hvor udbytterne i specielt England og Kroatien ser ud til at blive gode, forventes der ifølge rapporten, at der i EU opnås udbytter på samlet 21 mio. ton raps, ca. tre procent højere end sidste år.

Selvom vi ser ind i et lidt højere areal og udbytte, har EU udsigt til endnu et år med en stram forsyning af raps, hvorfor vi har udsigt til fornuftige priser frem til 2018.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.