Udvalgt til weekend: Ung landmand ville hellere købe gård med kun 140 køer

Simon Tang Nielsen blev landmand, fordi han vil kunne gå ud over markerne og vil passe sine dyr. For ham handler det ikke om at være leder og sidde bag et skrivebord.

Simon Tang Nielsen hører til dem, der bedst kan lide at gøre tingene selv.

"Helt banalt, fordi så ved jeg, at det bliver gjort ordentligt", siger den kun 25-årige landmand, der i 2018 overtog en kvæggård ved Give.

Lige præcis på det punkt adskiller han sig måske ikke fra så mange andre landmænd - unge eller gamle. Men til forskel fra så mange andre har han gjort 100 procent op med sig selv, at han aldrig vil have en stor gård, hvor hans rolle bliver at være driftsleder, og hvor det drejer sig om at få andre til at udføre arbejdet.

Derfor endte valget også med en gård med plads til 'kun' 140 køer i stalden, i stedet for det dobbelte. For han har ikke lyst til at have flere, og hellere have tid til at passe dyrene og marken. 

"Det passer med, at jeg kan passe dem alene sammen med en elev", siger Simon.

Og så er økonomien også bedre. Med et nulpunkt på 2,17 kroner for at fremstille et kilo mælk ligger han i den absolutte elite, hvad angår fremstillingspris. Det er han ekstremt bevidst om.

"Det er det, der skal sikre, at vi kan blive her og leve af landbruget", slår han fast.

Simon Tang Nielsen er kandidat nummer tre til at blive Årets Unge Landmand, som L&F og LandboUngdom kårer.

Se mere i videoen her, om hvilke tanker Simon Tang Nielsen har gjort sig i forbindelse med at overtage bedriften.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle