Ugen starter ud med risiko for skybrud og torden

Ugen begynder med en risiko for skybrud, mens der også kan komme regn og byger de øvrige dage - undtagen onsdag.

Onsdag - hvor Danmark om aftenen møder England i EM-semifinalen i fodbold - bliver ugens vejrmæssige højdepunkt.

Det fortæller Anja Bodholdt, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), mandag morgen.

"Onsdag bliver det bedste sommervejr denne uge. Der er gode odds for en pæn sommeraften med svag vind og milde temperaturer. Forhåbentlig er der ligeså gode odds for, at Danmark vinder", siger hun.

De øvrige dage kan byde på en del regn, og mandag og tirsdag kan der være risiko for skybrud og torden.

"En front, der ligger i Nordsøen, trækker over Danmark og bliver kortvarig og intens, så det skal man holde øje med", siger Anja Bodholdt.

Fronten med regn ser ud til at blive kraftigst i Midtjylland, Fyn og Sjælland, mens Bornholm som den eneste del af landet ser ud til at gå fri.

Et skybrud bliver af DMI defineret som 15 millimeter regn på en halv time.

"Men om nedbøren når at opfylde kriterierne for skybrud, eller om vi får 20 millimeter på halvanden time, kan vi ikke forudse", siger Anja Bodholdt.

Mandag aften klarer det op, inden der i løbet af natten til tirsdag igen trækker nye skyer op fra sydvest med byger, der spreder sig til resten af landet.

Efter en pæn onsdag med forholdsvis tørvejr, står den torsdag og fredag igen på regn og byger, men ikke så kraftige som mandag, siger meteorologen.

"Vejret denne uge bliver ret ustadigt, men det er jo meget dansk. Vi skal nok få solen at se, men byger og torden kan ikke udelukkes".

"Det mest sommerlige denne uge bliver temperaturerne, der holder sig over 20 grader de fleste dage", siger Anja Bodholdt.

Om dagen bliver det mellem 20 og 25 grader, mens temperaturerne om natten falder til mellem 12 og 18 grader.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle