Ukrainsk kornanalytiker: Der er ikke rigtig gang i handlen ud af havnene

Mens høsten er ved at blive afslutte mange steder i Ukraine, så er det stadig småt med handel med korn til levering til skibe til Sortehavet.

Der er både gang i skibstrafikken ind og ud af Sortehavet med ukrainske afgrøder for tiden og afslutningen af høsten mange steder i Ukraine netop nu.

Sådan lyder bulletinerne fra analysefirmaet UkrAgroConsult, som følger markedet for kornhandel i Ukraine og Sortehavsregionen tæt.

Foreløbig er trafikken ud af havnene korn og andre afgrøder, som har ligget og ventet i lang tid, beretter analytiker Maryna Marynych fra UkrAgroConsult til LandbrugsAvisen.

- Vores tradere siger, at skibene fra havnene i Odesa-regionen stadig kører på en slags forsøgsbasis. Det er tydeligvis gamle afgrøder, så vi ser ikke ny hvede eller byg blive sendt afsted endnu, siger hun.   

Hun oplyser, at der i øjeblikket er langt mellem, hvad kornkøberne vil gi’ for det ukrainske korn, og hvad man så vil sælge for.

I de seneste uger har vi her på LandbrugsAvisen hørt om priser på ny høst omkring 80 kr. per 100/kg i Ukraine.

Analytikeren forklarer, at opkøberne stadigvæk betragter det som yderst risikabelt at handle korn via den sædvanligvis store handelskanal i Sortehavet.

Ifølge konsulenthuset, med det tyrkiske forsvarsministerium som kilde, sejlede yderligere to skibe afsted fra Odsea med afgrøder. Det ene, Sormovsky med flag fra Belize,  var lastet med 3.050 tons hvede.

Det andet skib, Star Laura med indregistrering på Marshall Islands, havde hele 60.000 ton majs med sig på vej til Iran.

Ifølge det ukrainske ministerie for infrastruktur var 12 skibe per 10. august på vej væk fra ukrainske havne med i alt 370.000 ton landbrugsafgrøder til syv forskellige lande rundt omkring i verden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle