Ulve og bævere - temaer i Lemvig

Bent Graversen kunne byde velkommen til godt 100 deltagere i generalforsamlingen i Lemvigegnens Landboforening.

Senere på aftenen var der genvalg til ham som formand. Nyvalgt til bestyrelsen blev den 31-årige Jeppe Bagge, som driver en økologisk mælkeproduktion.

Blandt mange temaer var Bent Graversen i sin beretning omkring de udfordringer, som områdets landmænd oplever med bæver og ulve. Da bæverne i 1996 blev sat ud i Klosterheden, var det efter en såkaldt 20-årig ’etableringsplan’. Denne skulle have været afløst i 2016 af en forvaltningsplan. I etableringsperioden er det Naturstyrelsen, der afholder skadeomkostninger. Når forvaltningsplanen træder i kraft, kan det betyde ekstraordinære omkostninger for landmanden til vedligehold af dræn, grøfter og vandløb samt for de skader, som bævere volder på nyttetræer.

I forhold til ulvene er ihjelbidte og lemlæstede dyr én side af sagen, frygten hos børneforældre en anden, og en tredje er den stress, som en ulv på jagt blandt kvier, køer, heste og får på græs giver anledning til.

Under den efterfølgende debat kom mælkeproducent Ole Trillingsgaard på banen. Han afgræsser bl.a. naturarealer og er afhængig af at kunne indfange og flytte rundt med sine dyr, og gav derfor udtryk for, at han overvejer, om han overhovedet tør lade sine dyr afgræsse fjerntliggende naturarealer. Hertil gav Ole Trillingsgaard udtryk for, at hvor byernes ulvetilhængere giver udtryk for ønske om biologisk mangfoldighed, så kunne de jo sammenholde det med, at en rockerborg i et boligområde jo også er en slags kulturel mangfoldighed.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle