Ulveforening vil demonstrere ved retssag: "Vi ønsker maksimal straf"

Foreningen Ulvetid afholder en fysisk demonstration på dagen for 'ulve retssagen' og ønsker strafferammen udnyttet maksimalt.

Når sagen om nedskydning af en ulv 16. april i Ulfborg i år kommer for retten i Herning fredag, vil foreningen Ulvetid ikke lade det gå ubemærket hen.

Foreningen arrangerer nemlig demonstration på Herning Torv, mens retssagen kører, og har samtidig folk i retten, der giver en melding, når dommen forventes at falde, samme dag. 

Retssagen holdes for åbne døre, og det anbefales at komme i god tid, hvis man vil have en plads. 

taler og sang

Der er over 70 tilmeldte til demonstrationen, og omkring 600 har vist interesse på en Facebook-begivenhed for arrangementet kaldet 'Giv ulvene en stemme'. Som forening arbejder Ulvetid for, at ulven kan have en plads i den danske natur.

”Vi møder fysisk op for at informere uden at debattere. Der kommer til at være taler fra vores formand, mig selv og muligvis fra Facebook gruppen ’Ulvens venner’, fortæller Ulvetids næstformand og talsmand, Jens Lykkebo, og fortsætter:

"Der vil være musik, heriblandt premieren på en ulvesang, og vi har informationsmateriale med”.

Vil kommentere dommen

Siden en ulv blev skudt 16. april 2018 i Ulfborg, Midtjylland, har sagen har trukket overskrifter i hele landet.

Den 66-årige mand fra området blev sigtet for at skyde ulven på hændelsesdagen, og for en måned siden kom tiltalen fra anklagemyndigheden, der har udtalt, at man går efter fængselsstraf.

Demonstrationen begynder klokken ni om morgenen og fortsætter hen på eftermiddagen, eller indtil der falder dom.

”Vi har tilknyttede medlemmer, der overværer retssagen, og de giver besked til vores folk på torvet, så snart dommen kommer”, siger Jens Lykkebo og erkender, at foreningen har et klart ønske om retssagens udfald:

”Vi forventer, at strafferammen udnyttes maksimalt eller tæt derpå. På baggrund af dommen vil vi komme med en udtalelse på stedet. Finder vi straffen for mild, opfordrer vi til en anke af afgørelsen”, forklarer talsmanden om demonstrationens formål.

Den 66-årige mand er tiltalt for overtrædelse af jagtloven med en strafferamme på op til to års fængsel. 

”Debatten har opfordret til selvtægt”

I de sidste måneder har videofilm af hændelsen og indblandet politik båret til bålet i den betændte sag, og bølgerne er gået højt på internettet, hvor folk har meldt om trusler, tilsvininger og anden aggressiv adfærd.

Netop den voldsomme debat mener Ulvetid, man kan tilskrive en del af skylden for den lovovertrædelse, der nu skal diskuteres i retten.

”Problemet er, at debatten er kørt helt ud i tovene. Folk opfordrer hinanden til alverdens ting. Blandt andet tror jeg, at den tiltalte i sagen har haft et indtryk af, at der nærmest har været grønt lys til at nedlægge en ulv”, er Jens Lykkebos vurdering. 

Går videre lørdag

Ulvetids aktiviteter kommer til at strække sig over både fredag og lørdag, hvor der er planlagt en skovtur i den jyske ’ulvezone’ for de, som ønsker at deltage. 

"Vi vil gerne have folk væk fra skærmen og ud i virkeligheden. Dagen efter demonstrationen holder vi en gåtur i et naturområde for at belyse, hvad der kræves af naturen for at huse ulve", siger Ulvetids næstformand.

I hvilket område turen finder sted, vil Ulvetid ikke oplyse før dagen for demonstrationen.

”Der er ingen planer fra foreningens side om at demonstrere videre om lørdagen. Det er rent socialt og fagligt, når vi tager på skovtur. Vi kommer ikke til at gå i Stråsø plantage, simpelthen for at undgå ballade. Vi vil tage ud i et af de tilstødende områder, hvor der også er observeret ulve”, siger Jens Lykkebo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle