Ulveforskere bekræfter ulv i det nordligste Danmark

En ulv er blevet set på Danmarks nordligste punkt, Grenen i Skagen.

Der er fortsat mindst én ulv i Vendsyssel. Det beviser en lokal ornitologs møde med en ulv på kun 20 meters afstand tirsdag morgen i sidste uge, på stranden ved Grenen.

Det skriver gruppen 'Her er ulven i Danmark'.

"Ulven flygtede lynhurtigt. Jeg synes, at den virkede en smule tung i sine bevægelser, men jeg bed mærke i, at den løb virkelig hurtigt”, siger Simon S. Christiansen, ornitolog, naturvejleder og leder af Skagen Fuglestation, om sin observation tirsdag morgen nord for Skagen by. 

Ulveovervågningen i Aarhus har på baggrund af foto af poteaftrykkene bekræftet, at det var en ulv.

Ulveforskerne er tidligere, i følge ' Her er ulven i Danmark', blevet kritiseret af en prisbelønnet ornitolog for at afvise netop ulveobservationer på Grenen og gennem Skagen by.

“Det er godt, at ulveforskerne denne gang vil erkende, at ulven er gået gennem Skagen by for at runde Grenen. Sidste gang var der rigtigt mange borgere og friluftsgæster i området, som så ulven, men alligevel afviste forskerne i Aarhus overfor Folketinget, at der kunne være tale om en ulv. Det kan selvfølgelig være en ny strejfer sydfra, men det kan heller ikke afvises, at der er tale om hanulven GW781m, der er kendt for en række angreb på får og kødkvæg i både Nordjylland og Tyskland”, siger Erik Poulsen, redaktør af facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’.

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle