Ulvetracking Danmark: Ulven er ikke nødvendigvis det største problem

Ulven har også fundet vej til Landsskuet i Herning, hvor det frivillige netværk Ulvetracking Danmark fortæller om det store rovdyr.

I det store grønne område kaldet Landsskuenaturen får skuets gæster i år muligheden for at komme tættere på Danmarks mest omtalte rovdyr.

Ulvetracking Danmark er med for første gang og vil fortælle nysgerrige gæster om deres frivillige arbejde med ulve i Danmark.

"Vi er et netværk af frivillige, der arbejder med at finde spor fra ulve og overvåge dem, så godt man nu kan", fortæller talsmand for Ulvetracking Danmark, Kim Møller.

Under et naturnært halvtag på Landsskuepladsen kan man fredag og lørdag mellem 11 og 14 komme forbi til en samtale og et oplæg om ulvene i Danmark.

"Vi har taget nogle af de allerførste billeder og videoer af ulve i Danmark. Vi bor selv i området ved Stråsø plantage, hvor ulvebestanden er mest koncentreret, så vi har den tæt inde på kroppen, og vi synes jo også, at dyret er meget interessant", siger Kim Møller og uddyber, at de ikke kun er på standen for ulvens skyld.

"Vi vil ikke bare fortælle om ulven som dyr. Vi vil også fortælle historien om, hvordan al den opmærksomhed forskere og medier giver ulven, påvirker alle folk, som bor i området. Vi tror ikke nødvendigvis, at det er ulven der er det største problem", forklarer Kim Møller

Lad folk lære mere

Med på skuet er der både støbte gipsfodspor fra ulve, ulveafværgende hegn, videoer, brochurer og endda kraniet fra en ulvenedlagt vædder.

Alle effekterne er mulige at se, røre og få historier om fra Ulvetracking Danmarks medlemmer.

"Uanset om det er roser, bier eller køer, så giver det noget ekstra at folk får lov at tale med nogen, der arbejder med emenet til daglig. Ulvetracking Danmark er nogle af dem, der er tættest på dyret, og de kan både vise og fortælle til gæsterne", fortæller Landsskuets pressekoordinator, Erik Poulsen, og tilføjer, at også landmændene kan få gavn af at besøge udstillingen.

"Der er mange husdyrholdere på Landsskuet, og det er dem, Ulvetracking Danmark hjælper til daglig. De får mulighed for at komme ned og tale, hvis de frygter for, at der er ulv i deres område. Så kan de måske få lavet en aftale med Ulvetracking om at få sat nogle vildtkameraer op", siger Erik Poulsen.

Ulvetracking Danmark tilbyder også ture, hvor man som privat kan komme med ud og gå i ulvens spor i Stråsø området.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle