Undersøgelse: Mink lugter mindre end hidtil troet

Nu er resultaterne fra officiel undersøgelse kommet frem - og de glæder Kopenhagen Fur.

Klager fra naboer, der følte sig voldsomt generet af lugten fra minkfarme fik i 2013 Miljøministeriet til at bestille en undersøgelse af, hvad der var af lugtgener ved minkfarme.

Nu er resultatet af undersøgelsen kommet, og det viser sig, at mink ikke lugter mere, end man tidligere har troet. Faktisk udskiller den enkelte mink færre lugtenheder, end man tidligere har målt.

I Foreningen for Generamte Naboer til minkfarme, mener formand Benjamin Jensen imidlertid ikke, at man kan konkludere, at lugtgenerne er blevet mindre.

- Alle de andre gange, der har været tale om lugtgener, fluegener eller mågegener fra minkene, er det altid blevet talt ned. Men vi oplever det altså mere og mere, siger Benjamin Jensen.

Undersøgelsen blev igangsat for at finde ud af, om lugtgenerne gør det nødvendigt at skærpe reglerne for afstand mellem minkfarme og beboelse.

Medie: Kapitalfond vil købe stor biogasproducent 12. december · 17:21

I Kopenhagen Fur, der varetager pelsdyravlernes interesser, er man glade for undersøgelsen:

- Vi er glade for at få et fagligt grundlag, der kan ligge til grund for lugtspredningen for minkfarme. Så kan det blive reguleret på bedste vis, siger konsulent i Kopenhagen Fur, Henrik Bækgaard.

Ifølge Miljøstyrelsen vil resultatet nu blive koblet sammen med anden viden på området, før man fra politisk side kan tage stilling til, om der skal ændres på de nuværende afstandskrav kravene.

 

 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu