Underskudsramt gods blev solgt: Nu sælger de igen lokalt

Knuthenlund Gods blev tidligere på året solgt for over 200 millioner kroner, men den tidligere godsejer Susanne Hovmand-Simonsen og hendes familie bor stadig i hovedbygningen.

Det er lidt af en solstrålehistorie, der gør sig gældende på Knuthenlund Gods, som i marts blev solgt for over 200 millioner kroner til det lokale brødrepar Erik og Andreas von Rosen.

Godset får nemlig nu igen deres biodynamiske produkter på hylderne til glæde for de lokale borgere i og omkring Nakskov.

Det skriver Folketidende.

"Vi har stadig nogle få hektar, og på syv af dem dyrker vi biodynamiske grøntsager", fortæller Susanne Hovmand-Simonsen, tidligere ejer af godset, som, trods rygter om det modsatte, stadig er i fuld vigør og brænder for det biodynamiske landbrug.

Godset skal ifølge avisen afsætte grøntsager i en lokal helsekostbutik i Nakskov, herunder kartofler og løg, ligesom det skal spædes op med græskar, bønner og kål mm.

Familien bor stadig i Knuthenlunds hovedbygning, og Susanne Hovmand-Simonsen understreger, at hun på ingen måde er slået ud af den megen virak ved salget af godset.

Næsten et årti med underskud

Susanne Hovmand-Simonsen er fjerde generation på Knuthenlund Gods, som hun overtog i 2006 efter sin far. Året efter lagde hun om til økologisk landbrug året efter.

Godset havde dog i længere tid befundet sig i et økonomisk uføre, hvor der var behov for at rejse ny kapital.

Godset havde ifølge Berlingske Business angiveligt ikke haft sorte tal på bundlinjen siden 2009, og selvom der var spået en gevinst i 2017-regnskabet, endte det også med et millionunderskud.

Således indledte Susanne Hovmand-Simonsen tilbage i februar en jagt efter investorer til at drive godset, som råder over 650 hektar økologisk og biodynamisk produktion.

Det skete efter, at det store gods havde fået en handelsaftale i stand med Coop. Den blev dog droppet igen og var slet ikke så god som ventet trods gode priser.

"Coop har lavet flere store omorganiseringer. Samarbejdet med Irma skulle løfte Knuthenlunds omsætning, men endte med at spænde ben for os, da vi ikke kunne sælge vores varer andre steder. Vi måtte dog godt sælge til specialbutikker. Irma har givet os OK-priser. Men på grund flere omorganiseringer i Coop har Irma været så optaget af egne interne forhold, at de i 2017 ikke har formået at levere den omsætning på vores produkter, vi i fællesskab havde planlagt," sagde Susanne Hovmand-Simonsen til Berlingske Business.

Hvert år har godset haft over 50.000 gæster fra hele verden, og godset er blåstemplet af Dyrenes Beskyttelse og har blandt andet leveret til Michelin-restauranterne Noma og Geranium.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle