Ung kvæghandler opkøber nu sin tredje kollega

33-årige Anders Rasmussen har netop opkøbt sin tredje kollega. Målet er fortsat vækst indenfor handel med kvæg.

Geografisk passede det rigtig godt, og i forhold til virksomhedens strategi om fortsat vækst, var det rettidig omhu.

Sådan betegner Anders Rasmussen, indehaver af firmaet Kreaturhandler Anders Rasmussen A/S, sit seneste opkøb af en kollega i branchen, Kris Nielsen i Grindsted.

Opkøbet er det tredje i Anders Rasmussens karriere som kreaturhandler, der startede med en momsregistrering og en ældre Toyota Dyna med trækasse på ladet, da Anders Rasmussen fyldte 18 år.

I dag - 15 år senere - står han i spidsen for syv ansatte, flere lastbiler og handel med kvæg i ind- og udland.

Regnskabet fra 2018 viser et overskud efter skat på 955.000 kr. en afkastningsgrad på knap 12 pct. og en soliditetsgrad på 40 pct.

Er ultra liberal

Vejen til jobbet som kreaturhandler startede med en uddannelse til landmand, men efter endt uddannelse var det mere handlen end produktionen der trak. En indre liberal sjæl har været drivkraften i alle årene, og Anders Rasmussen er ikke overraskende en stor tilhænger af den frie handel.

Og selvom Danmark er kendt for andelsselskaber er han overbevist om, at der stadig er plads til fri handel.

"Med respekt for den lave notering der er på okse- og kalvekød lige nu, synes jeg faktisk, at vi formår at tilbyde et særdeles interessant alternativ", siger Anders Rasmussen, som samarbejder med Himmerlandskød A/S i forbindelse med omsætning af slagtedyr.

Handlen med slagtedyr lægger beslag på to fuldtidsstillinger og gør det muligt for Anders Rasmussen at servicere sine kunder på flere fronter.

"Hos de fleste af vores kunder er vi med til alle handler, dvs. køb af tyrekalve og slagtedyr samt salg af kvier eller malkekøer. Hvis landmændene vil købe eller sælge dyr, skal vi være dér og byde os til", siger han.

Står foran flere opkøb

At virksomheden fortsat skal vokse, er man ikke i tvivl om. Ifølge Anders Rasmussen står branchen foran et stort generationsskifte, når de ældre kreaturhandlere takker af.

Selv bereder han sig på fremtiden ved at opføre egen eksportstald med tilknyttet kontor med medarbejderfaciliteter ved motorvejen udenfor Holstebro.

"Vi har indtil nu boet til leje hos en kollega, men nu har vi nået en størrelse, hvor det er mere lønsomt at eje fremfor at leje. Og det ligger i min strategi, at vi skal være lønsomme og at vi skal vokse", siger Anders Rasmussen.

Faktaboks

Base i Borbjerg ved Holstebro

Syv ansatte

Overskud efter skat på 955.000 kr. i 2018.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle