Ung landmand dømt for vanrøgt - magre køer gik rundt i gylle

En 27-årig landmand fra Herlufmagle dømt for grov og uforsvarlig behandling af malkekøer.

En 27-årig landmand fra Herlufmagle-egnen blev onsdag dømt for grov og uforsvarlig omgang med dyr.

Det skriver Sjællandske.

Straffen -en bøde på 25.000 kroner og en betinget frakendelse af retten til at holde husdyr i tre år -faldt efter talrige uanmeldte kontrolbesøg af politiet og Fødevarestyrelsen, der kunne konstatere at mindst 70 af de omkring 100 malkekøer ikke havde adgang til tørt leje, var kraftigt afmagrede og gik rundt i pladder og gylle i en nedslidt gammel kostald med sparsom belysning.

"Projektet endte ikke som vi havde håbet på", lød forklaringen fra den unge landmand, der selv har fuldtidsarbejde og havde sat sin højgravide kæreste til at passe bedriften. Han erkendte sig skyldig i samtlige forhold og modtog bødestraffen uden at anke.

Det var destruktionsanstalten Daka i Ringsted, der i marts 2018kontaktede politiet, da de opdagede, at de gennem en længere periode havde hentet mange magre døde køer af racen sortbroget dansk malkerace fra ejendommen ved Herlufmagle.

Dommer Anders Martin Jensen frifandt kvinden og fastsatte bødestørrelsen til 25.000 kroner til den unge landmand, der har fuldført uddannelsen som landmand -med speciale i kvæg.

 

 


 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle