Ung landmand får rekordudbytter på egen bedrift

Svend-Erik Skov købte en bedrift da han forlod landbrugsskolen.

Mens Svend-Erik Skov gik på Asmildkloster Landbrugsskole og læste til EUX-landmand fandt han også tid til at handle en ejendom, som han overtog 1. januar 2021. 

- Det har altid været en drøm at have egen bedrift. Min far er landmand og har altid været det, og det har altid været det jeg ville være. Og det har jeg så fået mulighed for, og jeg har ikke fortrudt, fortæller Svend-Erik Skov, der driver sine egne 65 hektar på Rishøjgaard, og i alt med sin far i Skov I/S driver tæt på 200 hektar. 

Sidste år indkøbte far og søn så en Case IH Axial Flow 5088, og det er den som Svend-Erik høster vårbyg i på billedet. 

- Den er vi rigtig glade for! Og høsten er gået rigtig godt, vi har haft rekord gode udbytter indtil videre, siger en Træt Svend-Erik Skov, der har høstet raps indtil 04:30 tirsdag morgen. 

Vårbyggen på billedet gav omkring 76 tønder per hektar, mens andre, vandede marker har ligget over otte ton. 

- Men det er vurderet i forhold til andet korn vi har høstet, hvor vi kender udbyttet præcist, fortæller Svend-Erik Skov.  

1000 tønder af det høstede korn er handlet og leveret på foderstoffen, mens formentligt 5000 tønder ligger i silo til løbende salg, og det er derfor ikke alt korn der har været over brovægt.

Svend-Erik Skov glæder sig over en god og nem anden høst i eget navn. 

- Vi begyndte i onsdags (9. august), og vi har taget mellem 20 go 25 hektar om dagen. Der her ikke været så meget som et nedbrud, fortæller den unge landmand. 

Markplanen for Skov I/S byder på byd, hvede, havre, raps og melkartofler. 

Med det indsendte foto deltager Svend-Erik Skov i konkurrencen Skyd Høsten Bedst.


Skyd Høsten er et samarbejde med Maykers.dk. Maykers har samlet over 200.000 produkter fra 200 forskellige forhandlere til landbrug på en samlet platform, så du nemt kan finde alt du skal bruge til dit landbrug. Opret en gratis konto og find alt til høsten allerede i dag.

Emneord

Skyd Høsten 2022

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle