Ung landmand: Pas på bankernes overpris for drømmegården

Rasmus Galsgaard blev i 2013 tilbudt at købe den konkursramte gård, han havde arbejdet på. Han havde store planer med gården, men Nordea ville sælge gården til overpris, mener landmanden. Den unge landmand brugte sin sunde fornuft og viden omkring gården, og nu opfordrer han andre unge til at gøre det samme.

I 2013 takkede Rasmus Galsgaard nej til et tilbud fra Nordea om at købe en konkursramt gård, skriver Berlingske Business

Den 30-årige landmand drømte om at overtage en stor jysk mælkefarm, som han arbejdede på. Han var ansat fra 2006 og frem til 2013. Den store gård mellem Holstebro og Herning gik konkurs, men inden da var han i forhandlinger om at overtage gården.

Nordea ville have ham til at overtage hele gælden i ejendommen, men det takkede den unge landmand nej til, så da ejendommen gik konkurs, tilbød de ham at købe ejendommen for en pris mellem 70 og 100 mio. kr.

insiderviden og sund fornuft

De foreslog ham at dele gården op i et produktionsselskab og et ejendomsselskab, og de fortalte ham, at hvis gården blev kørt på selskabsform, så ville han i tilfælde af konkurs aldrig hænge på gælden.

Rasmus Galsgaard mener på baggrund af sine egne beregninger, at Nordea ville have en overpris på 20 pct. Samtidig frarådede Rasmus Galsgaards advokat ham at takke ja til tilbuddet.

Han er den dag i dag glad for, at han takkede nej til bankens tilbud, og han råder nu andre unge til at slå koldt vand i blodet, når bankerne tilbyder at købe et nødlidende landbrug.

"Hvis banken har sat et antal millioner kroner til på en ejendom og har haft store nedskrivninger, vil banken prøve at hente nogle af pengene hjem ved at tage en overpris hos en køber. I mit tilfælde kunne Nordea nok se, at de havde overbelånt ejendommen i Ørnhøj, og så ville banken nok forsøge at undgå store nedskrivninger på ejendommen. Men Nordea har måttet nedskrive hele banklånet til den tidligere ejer," mener Rasmus Galsgaard.

Emneord

finansiering

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle