Ung svineproducent vil vælte LandboSyds formand

Formanden er ikke landmand 'nok' mener smågriseproducent Henrik Jessen. Han stiller op mod formand Mogens Dall, når LandboSyd holder generalforsamling senere på året.

LandboSyds formand siden 2009, Mogens Dall (58),  får en modkandidat, når foreningen næste gang holder generalforsamling. Det skriver Effektivt Landbrug.

Modkandidaten er bestyrelsesmedlem Henrik Jessen (36), Rangstrup ved Agerskov.
Han driver i følge en meddelelse udsendt til LandboSyds medlemmer en smågriseproduktion med 1.200 søer med salg af 30 kilos-grise og 480 hektar.

Han er 10. generation på gården, han har overtaget efter sine forældre. Han blev valgt til LandboSyds bestyrelse for to år siden.

Mange opfordringer

"Jeg har fået mange opfordringer fra flere sider til at stille op til posten som formand, og nu får medlemmerne mulighed for at stemme på mig. Jeg driver mit landbrug med syv dygtige ansatte og er som leder ikke bange for at uddelegere" skriver Henrik Jessen bl.a. i meddelelsen.

Mogens Dall udtaler i en kommentar samme sted, at han er klar til at tage endu en tørn som formand.

”Medlemmerne bestemmer, hvem der skal tale deres sag, og det har jeg respekt for. Hvis jeg bliver
genvalgt, vil LandboSyd og politik få al min energi og fokus, og kontinuitet og fælles retning er vigtigt", siger han bl.a.

"Skal være aktiv landmand"

Henrik Jessen har overfor Effektivt Landbrug motiveret sit kandidatur med, at han mener, formanden skal være aktiv landmand.

Mogens Dall, solgte sidste år størsteparten af landbruget og driver nu 24 hektar. 
Han forklarer overfor medlemmerne, at det "har givet en uangribelighed og frihed til ikke at frygte kontroller eller økonomisk pres fra myndigheder og finansverdenen". Mogens Dall bor fortsat på gården, nu som lejer.

Generalforsamling udsat

LandboSyds bestyrelse har tidligere på året besluttet, at generalforsamlingen først skal gennemføres, når medlemmerne har mulighed for at mødes fysisk. 

Det er desuden besluttet, at generalforsamlingen gennemføres hurtigst muligt på Gråsten Landbrugsskole, når det bliver lovligt at mødes på skolen.

Medlemsmøde med Ellemann

LandboSyd holder i aften, tirsdag 2. marts, ikke generalforsamling men et virtuelt medlemsmøde med deltagelse af bl.a. Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

Han giver bl.a. sit bud på vandplanernes fremtid set fra Christianborg.
 

Faktaboks

  • LandboSyds virtuelle medlemsmøde finder sted tirsdag 2. marts kl. 19-20.30.
  • Mødet omfatter tre sessioner: Indlæg ved planteavlsrådgivere, indlæg ved Jakob Ellemann-Jensen (V) og debat med formandskabet.
  • Anders Søegaard, Landbrug & Fødevarer, er mødeleder. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle