Unge Johan insisterer på at sige godnat til mejetærskeren

Johan skulle lige sige godnat til fars mejetærsker, selv om det var langt over sengetid - selv husker far udmærket, da han var lige så optaget af høsten, som knægten er.

Der blev høstet græsfrø i lørdags i Hjallerup til langt ud på aftenen. Gårdens knægt Johan på fire år går normalt i seng ved halv syv-tiden, men klokken var 22, da trætheden overmandede ham, måtte han slippe sin "overvågning" af høsten. Dog skulle han ud og vinke godnat til mejetærskeren, inden han måtte overgive sig og finde sin seng.

"Jeg husker godt, at høsten var en spændende tid, da jeg selv var barn, jeg er næsten opvokset på en traktor og har tit siddet ved siden af mine forældre dér", mindes faderen Niels Brocks Østergaard med et smil.

Johan har to mindre søstre, og for dem er høsten nok spændende, men ikke som i en drengs verden.

"Han er generelt meget landbrugsinteresseret, og han kender navnene på de tre, der kører vores mejetærskere, så han følger godt med."

Lige nu venter man i Hjallerup på, den næste del af høsten kan fortsætte. Græsfrø er høstet færdig, men vejret har været noget ustadigt. Der er høstet lidt byg og raps, men det er ikke helt modent endnu, der skal gå nogle dage endnu.

"Regnen mangler, vi har stort set ikke fået noget i den sidste lange periode, så det er ekstremt tørt her i vores område, og vi vil især gerne have regn til vores kartofler, fortæller Niels Niels Brocks Østergård.

Græsfrøene blev i lørdags høstet med et udbytte på cirka 2000 kg/hektar. Der var da høstet 130 hektar, på planteavlsbedriften, der ialt er på 2.200 hektar. 

 Med de indsendte fotos deltager Niels Brock Østergaard i konkurrencen Skyd Høsten Bedst. 

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Få gode råd til en sikker høst og deltag i vores høstquiz her. Så er du med i lodtrækningen om en DJI Mavic Air 2 Drone til en værdi af 7.990 kroner.

   
    

Faktaboks

Skyd høsten 2021 - Sådan gør du

Skyd Høsten Bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd Høsten-lagkage, værdi ca 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Sonos Move trådløs højtaler til en værdi af ca. 3.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller TraktorTech, værdi op til 1.567,50 kr.

Skyd Høsten Først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd Bedste Video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple iPhone 12 Pro 128GB til værdi af ca. 8.900 kr.   
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

 

Betingelser for at deltage:

I alle konkurrencer er det en betingelse for at vinde, at ejer, forpagter, driftsleder eller maskinfører på det høstede areal er villig til at fortælle mere om høsten.

Alle indsendte billeder, videoer og kommentarer skal være fra 2021.

Udvalgte billeder og videoer bliver vist på landbrugsavisen.dk, og de bedste fotos bliver trykt i LandbrugsAvisen.

Alle præmier udloddes af LandbrugsAvisen i samarbejde med Gjensidige

Alle, også ikke-landmænd, kan deltage i konkurrencen dog ikke medarbejdere ved LandbrugsMedierne og Gjensidige. LandbrugsAvisen forbeholder sig ret til at anvende indsendte billeder og tekst vederlagsfrit i LandbrugsMediernes trykte og elektroniske medier. Fotos og tekster må ikke fremstå stødende, indeholde klare reklamebudskaber eller krænke ophavsrettigheder. De fulde konkurrencebetingelser kan læses på hjemmesiden.

Emneord

Skyd høsten 2021

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle