Unge landmænd får droner på skoleskemaet

Uddannelsescenter vil have flyvning med droner som en del af skoleskemaet fremover.

Når fremtidens unge landmands-spirer skal fortælle, hvad de har lært i dag, vil de formentlig snakke om flyvning og overvågning.

I hvert fald hvis de går på Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus. Her er man nemlig med i et toårigt projekt med andre lande i EU, hvor de skal udvikle og integrere brugen af droner i undervisningen for jordbrugsstuderende. Det skriver TV2 Østjylland.

Derudover skal projektet også være med til at ruste eleverne til at være på forkant med den teknologiske udvikling i deres fremtidige job.

Ifølge underviser Jørgen Pedersen fra uddannelsesinstiutionen kan de unge landmænd bruge dronen på mange måder, når det gælder overvågningen af afgrøder.

For en af de landmandsstuderende giver undervisningen god mening.

"Vi kan eksempelvis se på gødningsbilledet og farveforskellen. Hvis der er nogle steder, hvor planterne mangler næring i jorden, eller hvis der er nogle plantesygdomme. Så kan vi tage dem i opløbet, inden de kommer i udbrud, så vi får mere ud af vores marker", siger Torbjørn Hareide, der læser til landmand.

En række af skolens gartnerstuderende deltager også i undervisningen med de flyvende objekter. Helle Hørdum Poulsen er glad for mulighederne - men håber også, at håndværket bevares.

"Hvis det (dronen, red.) fuldstændig tager over, og man bare sidder inde i et lokale, så ved jeg ikke, om det var derfor, jeg valgte at blive gartner", konstaterer hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle