Unge landmænd henter rejseideer på Agromek

Travel to Farm har både unge landmænd, en amerikansk vært og danske eksperter til at hjælpe med ideer til udveksling på Agromek.

Er man ung landmand og gerne vil sendes ud i verden og lære om praktisk landbrug, er det værd at besøge Travel to Farms stand på Agromek. T2F har hentet John Beadmore til Herning fra Ohio for at fortælle om, hvordan det er og hvordan man bliver udvekslet til USA. Der ovre administrerer han 400 udlændinge fordelt på amerikanske landbrug.

Vil man hellere snakke med en ung dansk landmand er det også muligt, ligesom eksperterne hos T2F kan fortælle alt om det praktiske papirarbejde.

Otte måneder i Montana

Jacob Knudsen er netop vendt hjem fra otte måneders udveksling til Montana i USA, hvor han har været på et planteavlsbrug. Han anbefaler på det kraftigste andre unge at komme af sted.

”Jeg synes, ens personlighed gror og man lærer at stå på egne ben, fordi man bliver tvunget ud i mange ting”, fortæller han.

Desuden synes han, at han har lært at tage kontakt til andre mennesker.

På bedriften passede Jacob Knudsen 3.500 hektar sammen med ejeren og boede på en nabogård sammen med naboens praktikant fra Tyskland. Han købte en Cadillac og brugte friweekender på at køre rundt og se nye steder og møde andre praktikanter.

”Jeg har mødt både tyskere, brasilianere, ukrainere, nordmænd, en schweizer og en australier", siger han.

Chefen var også god til at tage ham med på bar og drikke et par øl, så han kunne møde nye mennesker.

Overraskelser

Den største overraskelse var at to mand kunne passe så meget jord.

”Det er meget low cost. Jeg troede de bare sprøjtede og sprøjtede, men det gør de ikke. De har ikke så mange regler, men de tror det kommer, og de tænker sig om, før de gør noget”, forklarer han.

Vel hjemme i Karup arbejder han på sin fars kvæggård i Karup som fodermester. På et tidspunkt regner han med at skule på skole igen for at blive produktionsleder.

Emneord

agromek

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle