USA investerer milliarder i kødforarbejdning efter frygt for fødevaremangel

Der skal kunne forarbejdes mere kød i USA, og det får nu de amerikanske myndgheder til at investere massivt i landets slagterier og forarbejdningsvirksomheder.

Den amerikanske regering vil investere mindst 500 millioner dollars - hvilket svarer til ca. 3,2 mia. kr. - i udvidelser af kapaciteten til forarbejdning af oksekød, svinekød og fjerkræ i USA.

Det fortæller landbrugssekretær Tom Vilsack ifølge Reuters.

Pengene kommer fra en corona-nødhjælpepakke på i alt 12 mia. kr. og skal gå til kødforarbejdningsvirksomheder som tilskud og lån for at gøre den amerikanske forsyningskæde mere modstandsdygtig og øge konkurrencen i sektoren, skulle landbrugssekretæren have udtalt på en pressekonference i Council Bluffs, Iowa.

Baggrunden for investeringen skyldes til dels, at forbrugerne oplevede mangel på forskellige kødprodukter under nedlukningen. Manglen skyldtes, at flere slagterier måtte lukke ned på grund af smitteudbrud.

Dels skyldes investeringen, at flere forarbejdningsvirksomheder vil gavne konkurrencen om kødet - og dermed også prisen til landmændene, der lige nu bliver betalt underpris for deres oksekød. 

Investeringen blev offentliggjort iforbindelse med at præsident Joe Biden underskrev en gennemgribende bekendtgørelse, der skal få det amerikanske landbrugsministerium til at slå ned på "misbrug af nogle kødforarbejdningsvirksomheder", skriver Reuters.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle