USA sætter fart på okse- og svinekødseksporten

Særligt det japanske marked har været stor aftager af kød fra USA.

De amerikanske kødproducenter har haft travlt med at sende okse- og svinekød ud til store dele af verden.

Den amerikanske oksekødseksport steg i januar ni procent i forhold til året før, og dermed rundede den 105.486 ton. Samtidig steg eksportværdien 21 procent til godt 3,7 mia. kr.
Eksporten stod for 12,4 procent af USA's totale oksekødsproduktion, hvilket er en tand mere end året forinden.

Det skriver GlobalMeatNews.

Også eksporten af svinekød har været opadgående i januar i forhold til året forinden. Den rundede 203.488 ton, men eksportværdien steg syv procent til 3,8 mia. kr. Den samlede eksportmængde er faldet lidt hos amerikanerne, og nu er det 24,7 procent af den totale svineproduktion, der går til eksport, mens det året forinden var 26,2 procent.

Grovvarekoncern ekspanderer i det sydjyske: Overtager bygninger efter gods 22. juni · 08:47

"Januars eksportresultater var solide over hele linjen og især for muskeludskæringerne. På trods af fald i variationen af kød volumen, er eksportværdien stadig stigende. Det understreger det vigtige bidrag, som biprodukter har for producenterne", siger Dan Halstrom, adm. direktør og præsident i US Meat Federation, til Global Meat News.

Den største stigning i eksporten gik til Japan, hvor mængden af eksporteret amerikansk oksekød steg med syv procent i forhold til året før, mens værdien af kødet steg 19 procent. I alt blev der eksporteret knap 24.000 ton oksekød til Japan.

Også svinekød steg med 11 procent til 35.048 ton, mens værdien her steg 17 procent.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu