USA til kamp mod resistent ukrudt

Landbrugsministeren vil hjælpe landmændene, der risikerer ikke at kunne komme af med ukrudt i markerne.

Problemet med herbicidresistent ukrudt i USA er åbenbart nu så stort, at det amerikanske landbrugsministerium har valgt at gå ind i kampen.

Den amerikanske landbrugsminister Tom Vilsack har i en pressemeddelelse lanceret forskellige foranstaltninger for at hjælpe landmændene med ukrudtsbekæmpelse.

Ukrudtsbekæmpelse i de store afgrøder udføres ifølge pressemeddelelsen i dag næsten udelukkende med herbicider, men det amerikanske landbrugsministerium vil nu tilskynde producenterne til at finde andre og ”mere holistiske og bæredygtige” måder at bekæmpe ukrudt på.

Problemet med herbicidresistent ukrudt er ifølge pressemeddelelsen af stigende betydning for landbruget, fordi ukrudt, der overlever herbicidbehandling, formerer sig og spredes.

Det amerikanske landbrugsministerium vil blandt andet tilbyde finansiel støtte til mere integreret ukrudtsbekæmpelse.

Et andet initiativ omfatter anbefalinger til best management practice ud fra markforsøg.

USDA vil desuden støtte forskning og uddannelse vedrørende bekæmpelse af herbicidresistent ukrudt.

De amerikanske miljømyndigheder har samtidig givet tilladelse til at bruge nye herbicidblandinger og nye genetisk modificerede afgrøder, så de bedre kan styre nye populationer af herbicidresistent ukrudt i majs og sojabønner.

USDA erkender dog, at problemet med herbicidresistent ukrudtsbekæmpelse ikke udelukkende løses ved anvendelse af nye herbicider.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle