USDA nedskriver Kinas svineproduktion

USDA foretaget en markant nedskrivning af Kinas forventede svineproduktion i 2021.

Afrikansk svinepest fortsætter med at volde kineserne problemer.

I flere regioner meldes om nye udbrud af den frygtede svinesygdom, og hos det amerikanske landbrugsministerium USDA har man i sin seneste rapport om forventninger til produktion, forbrug og handel med svinekød i verden for 2021 nedskrevet forventninger til Kinas svineproduktion.

Det skriver Markedsnyt for grisekød.

Nedskrivningen er på tre mio. tons svinekød til 40,5 mio. tons svinekød. Den seneste rapport udkom i januar, så det er en stor nedskrivning, der er tale om på kort tid.

Trods nedskrivningen så forventes den kinesiske produktion af svinekød alligevel at lande 11 procent højere end lavpunktet, der indtraf i 2020.

Men det forventede niveau af svinekød er samtidig fem procent lavere end 2019 og 25 procent lavere end i 2018. Det var året, da Kina blev ramt af massive udbrud af afrikansk svinepest og angiveligt udryddede halvdelen af landets svinebestand.

For Europas produktion af svinekød har USDA også foretaget en justering. Nu ventes 0,5 mio. tons ekstra svinekød at komme ud fra de europæiske slagterier i 2021, der forventes at lande på 24,5 mio. tons. 

Totalt ventes for en række udvalgte lande at blive produceret fem procent ekstra svinekød i 2021, mens 2020 bød på et fald på fem procent.

Forbruget ventes en smule under produktionen for de udvalgte lande. Her er det interessant at bemærke, at Kinas forbrug i 2021 ventes at stige ni procent til 45,235 mio. tons. I 2020 faldt forbruget syv procent. 

 

 

 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle