Uvarslede strømafbrydelser kan få million-konsekvenser for fødevareindustrien

Danish Crown fortæller, at selv helt korte strømafbrydelser koster slagteriet millioner. L&F og slagteriet håber, at myndighederne vil friholde fødevareindustrien, hvis det bliver nødvendigt uvarslet at lukke for strømmen.

Energistyrelsen advarede tidligere på ugen om, at der kan blive mangel på el – og at det derfor kan blive nødvendigt uvarslet at slukke for strømmen, hvis det bliver en kold og hård, men vindstille, vinter. 

Meldingen har sendt chokbølger gennem den danske fødevareindustri. Det skriver Finans.dk.

- En strømafbrydelse uden varsel vil være ekstremt kritisk for os. På slagterierne vil sådanne afbrydelser medføre milliontab, siger Søren F. Eriksen, produktionsdirektør i Danish Crown-koncernen siger til mediet.

På slagteriet i Horsens har Danish Crown tidligere oplevet enkelte korte strømudfald på få sekunder, og det er nok til at produktionen går fuldstændig i stå i flere timer, fordi alle systemer skal genstartes. Det kan give et tab på 2-3 millioner kroner, vurderer Søren F. Eriksen. 

Direktør Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer oplyser, at uvarslede strømafbrydelser kan få ”særdeles alvorlige konsekvenser på både landbrugsbedrifterne og i fødevareindustrien”, og at mange landmænd er i gang med at indkøbe nødgeneratorer. 

Både L&F og Danish Crown håber, at myndighederne vil friholde kritisk infrastruktur – såsom fødevarevirksomheder – fra strømafbrydelser.

Typisk ved myndighederne dagen før, om der kan opstå problemer med mangel på el, forklarede Energistyrelsen tidligere på ugen. 

Det giver elselskaberne en dag til forhåbentlig igen at skabe balance i energisystemet, ved at få de store strømslugere til at skrue ned.

Direktør i Energistyrelsen, Kristoffer Böttzauw, understreger dog, at der ikke er noget i prognoserne lige nu, der tyder på, at det bliver så slemt

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle