Væddeløbsbaner var truet på livet - ny lov sikrer indtægter

EU-kommisionen godkendte tirsdag den støtteordning, der skal lede hestevæddeløbsektoren i Danmark frem til liberalisering. Loven der skal sikre støtteordningen blev vedtaget i Folketinget, i dag torsdag.

En lov der skal sikre liberalisering af hestevæddeløbssektoren i Danmark er netop vedtaget i Folketinget i dag, torsdag.

Loven kan redde lukningstruede væddeløbsbaner, lyder vurderingen fra hestevæddeløbssektoren.

EU-Kommissionen godkendte tirsdag den støtteordning, den danske stat har ønsket at etablere overfor hestevæddeløbssektoren.

Dansk Hestevæddeløbs direktør, Henrik Friis, er glad.

"Det betyder, at vi kan få sporten op at køre igen", siger han til Landbrugsavisen.dk

Loven, der skal sikre hestevæddeløbssporten 76,2 mio. kr. årligt de kommende fem år kombineret med en otte procent afgift af omsætningen på danske hestevæddeløb, er blevet vedtaget af Folketinget i dag, torsdag d. 7. december.

Pessimisme har præget

Hestevæddeløbsektoren i Danmark har været under pres siden 2014, hvor den danske stat besluttede at fratage sektoren kulturmidler, som ellers var betaling for en aftale fra 2002 om, at den danske stat fik spilleindtægterne fra hestevæddeløb.

Beslutningen i 2014 ville betyde at væddeløbsektoren mistede driftsmidler på 30 mio. kroner årligt, så beløbet ville ende på 62 mio. kroner i 2018 i stedet for 87 mio. kroner, som beløbet var i 2014.

"Nedskæringen af støtten har spredt en pessimisme i sporten, men med den her godkendelse og lov kan vi få skudt noget optimisme og investeringslyst ind i sporten igen, som er helt nødvendig for vores overlevelse", siger Henrik Friis.

Ny prisjustering: Smågrise i Tyskland stiger igenSvin 19. november · 11:20

Beregninger viste, at det ville betyde lukning af tre ud af otte væddeløbsbaner i Danmark og reducere sektoren med 900 arbejdspladser.

"Det undgår vi nok nu", siger Henrik Friis.

Essentiel for udvikling

I EU-Kommissionens officielle pressemeddelelse som findes her, begrundes godkendelsen med en anerkendelse af at ordningen er essentiel for udviklingen af dansk hesteopdræt og hestevæddeløb.

Dansk Hestevæddeløbs direktør, Henrik Friis, er begejstret for EU-godkendelsen.

"Jeg er rigtig rigtig glad for at det her endelig går igennem. Vi afleverede en grundig redegørelse og dokumentation for vigtigheden af støtten til hestevæddeløbssektoren i denne omstillingsproces, og vi har efterfølgende haft en god dialog med både kultur- og skatteministeriet . EU-Kommissionens godkendelse skal ses som en accept af det grundige lovforarbejde der er foretaget af politikerne i Danmark", siger han til Dansk Hestevæddeløbs hjemmeside.

Han kalder godkendelsen er den platform sporten kan bygge videre på.

I Danmark spilles der på heste for omkring 600 mio. kr. årligt, hvorimod hestevæddeløb generer 12. mia. kr. i storebrorlandet Sverige.

Potentialet for udvikling for af spil på heste i Danmark er derfor betragteligt, vurderer sektoren.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu